Проєкт рішення “Про внесення змін до Регламенту Броварської районної ради Київської області VIІI скликання”

БРОВАРСЬКА РАЙОННА РАДА

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

Про внесення змін до Регламенту Броварської районної ради Київської області VIІI скликання

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» № 3590-IX від 22.02.2024 року, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи  позитивні висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань регламенту, депутатської етики, законності та правопорядку, районна рада

В И Р І Ш И Л А:

1.Внести наступні зміни до Регламенту Броварської районної ради VIІI скликання, затвердженого рішенням ради від 10.12.2020 року №10-2-VIІI, а саме:

1.1. статтю 35 «Фіксація засідання, зберігання протоколів і фонограм» розділу ІІІ «Сесії та пленарні засідання ради» викласти у новій редакції: -«Пленарне засідання ради та засідання постійних комісій підлягають відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідань не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради та засідань постійних комісій оприлюднюється в частині, що не містить інформації з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису».

1.2. пункт 9 статті 18 «Скликання сесії ради» розділу ІІІ «Сесії та пленарні засідання ради» викласти в новій редакції :- «У разі тривалої відсутності голови ради та його заступника або виникнення обставин, що унеможливлюють виконання ними посадових обов’язків, рішення про скликання сесії приймається не менш як однією третиною депутатів від загального складу ради. Це рішення публікується на офіційному WEB-сайті ради, про нього повідомляють депутатів також іншими засобами зв’язку.

1.3. пункт 1 статті 19 «Повідомлення про скликання сесії» розділу ІІІ «Сесії та пленарні засідання ради» викласти в новій редакції: – «Про скликання сесії ради депутати повідомляються виконавчим апаратом ради у встановленому порядку (повідомленням на офіційному сайті, телефоном), не пізніше як за 10 днів до початку сесії (за винятком позачергових сесій) із зазначенням часу скликання, місця проведення пленарного засідання та питань, які передбачається внести на розгляд ради. Розпорядження голови ради про скликання сесії ради не пізніше зазначеного строку публікується на офіційному WEB-сайті ради».

1.4. пункт 5 статті 19 «Повідомлення про скликання сесії» розділу ІІІ «Сесії та пленарні засідання ради» викласти в новій редакції: – «У разі скликання позачергової сесії розпорядження голови ради з цього приводу із зазначенням дати скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради, публікується на офіційному WEB-сайті ради і телефоном доводиться до відома депутатів виконавчим апаратом ради не пізніше як за день до початку сесії.

1.5. пункт 6 статті 19 «Повідомлення про скликання сесії» розділу ІІІ «Сесії та пленарні засідання ради» вилучити.

2. Контроль на виконання цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань регламенту, депутатської етики, законності та правопорядку.

 

Голова ради                                                               Сергій ГРИШКО

_________ 2024 року

№ _______-VІІІ