Інформація Броварського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області щодо страхувальників

Затверджено план проведення планових виїзних перевірок страхувальників на третій квартал

В управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області затверджено план-графік проведення планових перевірок страхувальників на третій квартал цього року. Відповідний план-графік розміщений сьогодні, 20 червня, на регіональній веб-сторінці управління.
Нагадаємо, що виконавча дирекція Фонду соціального страхування України відкликала листи якими, починаючи з 1 березня 2018 року, було призупинено проведення планових виїзних перевірок та запроваджено постійний моніторинг даних страхувальника про призначення допомоги по соціальному страхуванню на стадії прийняття заяв-розрахунків. З другого кварталу цього року перевірки відновили.
При плануванні перевірок забезпечено проведення не більше однієї планової перевірки страхувальника протягом року шляхом узгодження графіків спільних перевірок щодо дотримання порядку використання страхувальниками страхових коштів Фонду.
Також нагадаємо, що з березня розпочалися позапланові перевірки страхувальників, у яких виявлені перевищення розміру середньоденної допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах над розміром середньоденної зарплати по підприємству. Проведення перевірок страхувальників дасть змогу попередити появу порушень з боку страхувальників та виявити випадки можливих неправомірних витрат коштів Фонду.

Високі температури повітря навколишнього середовища та їх негативний вплив на працюючих

Перші місяці літа обумовлені високими температурами повітря навколишнього середовища, що негативно впливає на організм працюючих, це характерно для підприємств ливарного виробництва, будівельних підприємств, житлово-комунального господарства, сільського господарства.
Порушення водно-сольового обміну у працюючих на виробництві при високій температурі навколишнього середовища може обумовити захворювання нирок, шлунково-кишкові розлади, порушення діяльності нервової системи.
З метою недопущення гострих професійних захворювань та нещасних випадків на виробництві, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області рекомендує працівникам пити підсолену воду в достатній кількості, а роботодавцям – взяти на контроль фактори впливу високих температур на працюючих та подбати про виконання відповідних профілактичних заходів щодо запобігання нещасним випадкам і захворюванням працівників.
Заходи, які необхідно вжити для створення безпечних умов праці:
– обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки, у тому числі, робіт на висоті, експлуатацію баштових кранів та інших будівельних машин, механізмів;
– відкоригувати розпорядок робочого дня, тривалість робочої зміни та обідньої перерви, збільшити кількість технологічних перерв, запровадити ранній початок робочого дня і, відповідно, його закінчення, забезпечити працівників питною водою, не допускати їх перегріву;
– провести позапланові інструктажі з працівниками щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт та надання долікарської допомоги у разі сонячного та теплового удару, запаморочення, втрати свідомості;
– доукомплектувати медичні аптечки на робочих місцях;
– проводити медичні огляди на початку робочої зміни працівників, які виконують роботи, що віднесені до робіт з підвищеною небезпекою, або експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки.
Виконання зазначених заходів поліпшить умови праці робітників та знизить ризик настання нещасних випадків на виробництві.