Інформація щодо страхувальників Броварського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

Уряд збільшив видатки Фонду на матзабезпечення на 1 млрд грн за рахунок перевиконання плану по доходам
На засіданні 18 грудня Кабінет Міністрів України затвердив зміни до бюджету Фонду соціального страхування України на 2019 рік. Це друге корегування показників річного бюджету, початкову редакцію якого було прийнято 16.01.2019. Про це повідомила пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.
За напрямом матеріального забезпечення (фінансування лікарняних, допомог по вагітності та пологах і допомог на поховання) визначено на 1,017 млрд гривень більше, загальна сума видатків склала 15,361 млрд грн.
Зміни пов’язані із фактичним перевиконанням статті доходів бюджету Фонду за рахунок, зокрема, понад прогнозованої сплати ЄСВ страхувальниками (роботодавцями), а також перерозподіленням коштів. Загальні доходи Фонду з урахуванням залишку коштів на початок року визначено в розмірі 25, 665 млрд гривень, що більше на 0,996 млрд грн.
Зазначимо, кошти у розмірі 9,37% від ЄСВ надходять на рахунок Фонду щодня, по мірі сплати страхувальниками єдиного внеску. Усі наявні ресурси направляються Фондом на фінансування страхових виплат і матеріального забезпечення одразу після їх надходження.

До відома потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві, які мають право на санаторно-курортне лікування

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області повідомляє, що потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві, які мають право на проходження санаторно-курортного лікування у 2020 році та перебувають на обліку у відділеннях управління необхідно звернутися до 20 грудня 2019 року за місцезнаходженням особової справи потерпілого із заявою встановленого зразку та довідкою за формою № 070/о для одержання путівки на санаторно-курортне лікування, відповідно до профілю захворювання.
Потерпілі мають право на отримання санаторно-курортного лікування (за санаторно-курортною путівкою) періодично згідно з рішенням МСЕК, а саме:
– особи з інвалідністю I групи щороку;
– особи з інвалідністю II групи один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації;
– особи з інвалідністю III групи один раз на три роки, один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації.
Термін санаторно-курортного лікування для потерпілих з наслідками травм, захворюваннями хребта та спинного мозку в спеціалізованих санаторно-курортних закладах становить 45 діб. Термін перебування може бути скорочений до 24 діб за письмовою заявою потерпілого (враховуючи вік потерпілого, характер та складність захворювання тощо).
Термін санаторно-курортного лікування для інших категорій потерпілих становить 24 доби. Залежно від лікувально-діагностичних можливостей санаторно-курортного закладу, курсу та методик лікування, з урахуванням стану потерпілого (характер та складність захворювання, вік тощо) термін санаторно-курортного лікування може зменшуватись до 18 діб.
Ще раз нагадуємо: для того, щоб отримати санаторно – курортне лікування в 2020 році, заяву та довідку форми №070/о необхідно подати до 20 грудня 2019 року.